Het nieuwe leren is het enthousiaste leren

Het nieuwe leren is het enthousiaste leren

De geheimen van 21st century learning zijn niet alleen de technische mogelijkheden. Natuurlijk gaat de techniek ons op andere plaatsen brengen op het gebied van leren. Virtual Reality, Augmented Reality, robotisering en machine learning, het zal allemaal bijdragen aan het nieuwe leren. De kwestie is niet of het gebeurt, de kwestie is wanneer.

 

Enthousiasme

En toch, ondanks alle techniek, zelfs voor een technisch product als Explorit, is het grote geheim van 21st century learning: Enthousiasme in de lesstof. Het brengt enthousiasme bij de leerling. Explorit maakt dit op een makkelijke manier mogelijk. Een docent die werkt met Explorit vertelde ons:

 

Leerlingen vinden de lesstof leuk. Het is voor hen eens wat anders. Alle leerlingen werken geconcentreerd op hun eigen ritme. Bij de Explorits heb ik takenbladen gemaakt, met extra opdrachten voor de snelle werkers.

Bevestiging

Voor Explorit is dit de bevestiging dat onze technische oplossingen bijdragen aan verdieping en enthousiasme in de lesstof of boodschap. De techniek van Explorit, tot stand gekomen via een lang en innovatief traject van bouwen en testen, is slechts een ‘hulpmiddel’ voor het verhaal dat verteld moet worden. Leuk om dan te horen dat het ook echt werkt. De techniek is niet slechts een kunstje van slimme programmeurs. Uiteindelijk is het doel van Explorit dat op een positieve manier leven en leren kan veranderen door ons product. Explorit maakt het mogelijk om plezier, inspiratie, interesse toe te voegen aan informatie. En wat je zaait, krijg je als een boemerang weer terug: plezier, inspiratie en interesse. Daar is het ons precies om te doen. Daarom is er zoveel energie gestopt in een product als Explorit. Met als resultaat: klanten met verhalen die ons energie geven.