FAQ

Heb je een vraag over Explorit?

Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen!

 

Explorit biedt allerlei mogelijkheden die op deze pagina ook terugkomen.

Daarnaast zijn hieronder een aantal voorbeelden te vinden.

 

Navigeer naar:

FAQ (veelgestelde vragen)

Voorbeelden van Explorit

Explorit biedt uitgebreide handleidingen, tips en tricks aan via de support page in de gebruikersomgeving.

FAQ

Hoe download ik Explorit?

Je kunt Explorit niet downloaden. Het is een online omgeving waar je met een verkregen account op werkt. Maak Explorits aan, bewerk ze en deel ze online!

Hoe maak ik een account aan voor Explorit?

Afhankelijk van je abonnement (zie ook de kopjes ‘Licenties‘ of ‘Proefabonnement‘) wordt er door Explorit een account voor je aangemaakt met bijbehorende inloggegevens. Deze gegevens krijg je via de mail toegestuurd. De verschillende rechten en account-functies worden hierbij op maat ingesteld, zodat je optimaal gebruik kunt maken van Explorit.

Wat zijn de prijzen en/of tarieven?

Dit hangt af van je abonnement. Bekijk hiervoor ook de kopjes ‘Licenties‘ of ‘Proefabonnement‘.

Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten, wat nu?

Wachtwoord vergeten? Klik dan bij het inlogscherm op ‘Forgot?’ en vul je e-mailadres in. Gebruikersnaam vergeten? Neem dan contact met ons op.

Wat vormt de meerwaarde van Explorit?

Explorit is een flexibel / dynamisch product; je kunt meerdere media gebruiken en het is heel laagdrempelig. Daarnaast ga je met Explorit de diepte in; via verschillende platen ontdek je steeds meer elementen van een verhaal. Bovendien is Explorit eenvoudig te delen met anderen; de online link van je Explorit is uniek en geschikt om effectief in te zetten. Het team van Explorit blijft tot slot het product constant doorontwikkelen / bijschaven, om het product steeds beter te maken en up to date te houden!

Is Explorit alleen geschikt voor het onderwijs?

Nee, zeker niet! Explorit is bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor de retail, processing, gezondheidszorg, musea, quizzes, evenementen… noem het maar op! Explorit is heel veelzijdig; de mogelijkheden zijn daarom eindeloos.

Kan ik alle afbeeldingen en/of video’s zomaar gebruiken?

Het is verstandig om altijd goed op de rechten te letten die aan afbeeldingen en/of video’s verbonden zijn. Sommige afbeeldingen en/of video’s mogen namelijk niet commercieel ingezet worden of op andere manieren gedistribueerd worden. Ga dit zelf dus altijd goed na; Explorit is hier niet verantwoordelijk voor.*

Kan ik eigen afbeeldingen en/of symbolen ook toevoegen?

Ja, dit kan bijvoorbeeld via een eigen (FTP-)server, webpagina of andere online omgeving. De media-uitingen die je plaatst en daardoor online zet, hebben allen een link. Die link kun je vervolgens weer kopiëren en plakken in Explorit.

Heb ik enige ICT-kennis nodig om Explorit te gebruiken?

Explorit is een hele simpele tool om te gebruiken. Je hoeft er geen webdeveloper of IT-specialist voor te zijn.

Waar kan ik hulp en/of ondersteuning vinden?

Deze faq-pagina biedt een hoop nuttige informatie, evenals de rest van de website en gebruikersomgeving. Je mag daarnaast altijd gerust contact met ons opnemen!

Voorbeelden van Explorit

Meerkeuzevragen in Explorit

Explorit biedt de mogelijkheid om meerkeuzevragen te stellen! Je kunt vragen + antwoordmogelijkheden toevoegen (als tekst of beeld) en gericht feedback geven. Hierdoor is het mogelijk om nog meer interactie met de gebruiker te creëren. Handig voor in de klas als aanvullend lesmateriaal bijvoorbeeld!

Klik op de afbeelding om deze Explorit te ontdekken.

Explorit als afbeelding of video

Explorit kan zowel met een afbeelding als video ingezet worden! De link van je afbeelding of video kan geplakt worden in Explorit en vormt zo de basis voor je plaat. Je kunt deze platen vervolgens weer verrijken met diverse hotspots en informatie. Maak bijvoorbeeld Explorits vanuit de actualiteit of als ondersteunend lesmateriaal!

Klik op de afbeelding om deze Explorit te ontdekken.

Explorit & actualiteit

Iets opvallends tegengekomen in het nieuws? Maak er dan een Explorit van! Laat leerlingen in de klas belangrijke nieuwsgebeurtenissen ontdekken als verrijking voor bij het lesmateriaal. Hierdoor kun je twee werelden bij elkaar laten komen in het verhaal dat je wilt vertellen. Puur Storytelling: create rich content!

Klik op de afbeelding om deze Explorit te ontdekken.

Staat je vraag er niet tussen of heb je andere info nodig?

Neem dan gerust contact met ons op!

 

 

* Let altijd goed op de rechten die al dan niet aan afbeeldingen en/of video’s verbonden zijn. Explorit is hier niet verantwoordelijk voor.