Actie door interactie

Multimediale interactie vergroot leereffect

 

We worden vandaag de dag overspoeld met allerlei informatie.

Belangrijke afspraken, de laatste nieuwtjes, likes op Facebook; noem het maar op. Aan ons brein de schone taak al deze info te filteren. Wat dan vooral blijft hangen, is visuele content.

Visuele informatie is verrassend en wordt mede daardoor in het bewuste deel van onze hersenen verwerkt (de prefrontale cortex). De hersenen zoeken vervolgens automatisch naar associaties in het langetermijngeheugen en dat is de reden waarom deze informatie beter blijft hangen.

Het is echter nog effectiever om te onthouden, wanneer visuele informatie wordt gecombineerd met auditieve informatie. Die interactie zorgt namelijk voor minder cognitieve belasting en een groter leereffect.

Precies daarom heeft PPMP Explorit ontwikkeld; gewoon omdat boodschappen gemaakt met Explorit interactief en multimediaal zijn, waardoor ze beter te snappen zijn en goed beklijven. Mensen vinden het immers leuk en spannend om te ontdekken wat er ‘nu weer gaat komen’ achter de volgende ‘hotspot’ in een Explorit.

 

Meer weten over Explorit? Kijk rond op www.explorit.nl.

Meer lezen over dit onderwerp? Download hier de whitepaper!

 

Computable Awards 2019

 

Het is Explorit helaas niet gelukt om de eerste plek te bemachtigen voor het beste ICT-project van het Jaar in het Onderwijs. Echter zijn we, mede dankzij jullie (17,89% van de publiekstemmen), wel op de 4e plaats van de 20 aanmeldingen geëindigd! Daarom ook via deze weg nogmaals hartelijk dank hiervoor!

 

Meer informatie over de uitslag vind je op www.computable.nl.